In memorial Dick van Goch

05-06-2024
Op zaterdag 1 juni is Dick van Goch overleden. Dick kwam uit een echte SJVV familie. Het hele gezin van Goch was SJVV!. Zijn vader en moeder, Bernard en Marie van Goch, waren direct betrokken bij de oprichting van SJVV in 1948. Op zeer jonge leeftijd speelde Dick al in het "Urste". SJVV 1 zonder spits Dick van Goch was ondenkbaar. Een echte spits, sterk met hoofd en voeten.
Een gevreesde midvoor, die nu direct gescout en ingelijfd zou worden bij een betaalde voetbalorganisatie. Ook Dick is daarvoor toentertijd wel eens benaderd, maar hij bleef SJVV trouw. Ook in militaire dienst waren zijn grote voetbaltalenten bekend.

Vele jaren was Dick topscoorder bij SJVV. Prachtige doelpunten maakte hij en hij was altijd levensgevaarlijk met het hoofd bij corners. Dick is heel lang blijven voetballen en op latere leeftijd ging hij in de achterhoede spelen als sterke laatste man van het "Urste".  Menig kampioenschap mocht hij meemaken, zoals in het seizoen 1957 - 1958 en 64 - 65. Dick stond bekend als een zeer sportieve en faire speler. Jarenlang aanvoerder en daarbij altijd aandacht voor zijn teamgenoten en voor debutanten in het eerste. 
 
Ook was Dick nog een jaar trainer van ons eerste team (1969 - 1970). Vanaf 1969 was zijn café/bar ons clubhuis. Dick en zijn vrouw Nel bleven gastheer en gastvrouw van onze vereniging, totdat SJVV in 1973 verhuisde naar sportpark De Dreef en we een eigen kantine kregen. 
In het clubhuis van Dick en Nel werden bestuursvergaderingen, algemene ledenvergaderingen en wedstrijdbesprekingen gehouden en de opstellingen bekend gemaakt. De senioren vertrokken vanaf daar en na afloop van de wedstrijden werd er onder het genot van een "pilske" nagekaart over de wedstrijden. We waren altijd welkom bij Dick en Nel. Zelfs als het te druk was in de bar konden we bijeenkomen in hun zitkamer boven de bar.

Hij beëindigde zijn actieve voetbalcarrière bij de veteranen en was vervolgens jeugdleider en supporter van het eerste, maar ook van zijn zoon Bart. Later volgde hij de club op iets meer afstand.
 
Dick was lid van onze vereniging vanaf de oprichtingsdatum (1 juli 1948). Hij was er trots op, dat hij afgelopen zomer werd gehuldigd als 75-jarig jubilaris. Hij genoot hiervan en wist nog vele fantastische verhalen te vertellen bij die gelegenheid. Met hem verliezen we ons laatste lid dat vanaf de oprichtingsdatum lid was.

We wensen zijn vrouw Nel samen de hele familie Van Goch sterkte bij dit verlies.
 
De afscheidsdienst is vrijdag 7 juni om 14.00 in 't Brummelhuis.
 
Bestuur en leden SJVV

Nieuws

Vanwege groot onderhoud aan de velden kunnen we vanaf 10 juni tot aan de start van het nieuwe seizoen niet op de velden.
Tijdens de jeugd profdag van zondag 9 juni zijn leuke foto's gemaakt die op de website geplaatst zijn. Zien? Lees dan verder.
Het waren drukke dagen op Sportpark Den Dreef. Vanaf donderdag 6 juni stonden er verschillende activiteiten op het programma waaronder de kampioensreceptie, een biercantus, het inmiddels regionaal...
Op zaterdag 1 juni is Dick van Goch overleden. Dick kwam uit een echte SJVV familie. Het hele gezin van Goch was SJVV!. Zijn vader en moeder, Bernard en Marie van Goch, waren direct betrokken bij de...
SJVV Dames 1 heeft voor het eerst in de historie de beker weten te winnen ten koste van Schaesberg. Op het neutrale sportpark 'Op den Toren' in Born werden de strafschoppen net iets beter genomen...
Meer nieuws