SJVV staat met lege handen na late tegentreffer in Koningslust

17-11-2023
De druiven waren ongelooflijk zuur voor SJVV, dat in een waar spektakelstuk in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende treffer door de neus geboord zag worden en een paar minuten later zelfs met compleet lege handen stond. Het werd 4-3 voor de gastheren.
Het begin van de wedstrijd was voor Koningslust, dat SJVV vanaf minuut 1 probeerde vast te zetten. Het veld, dat af en toe meer op een ijsbaan leek, hielp ook niet mee om een verzorgde opbouw te hanteren en dus was deze tactiek nog niet eens zo gek. Het leverde in ieder geval een aantal hachelijke situaties voor het doel van V Selow op en uit de eerste echte kans was het ook meteen raak. Vanaf de achterlijn werd de bal in twee instanties voorgegeven en uiteindelijk via de onderkant van de lat binnengeschoten.

SJVV zat niet bij de pakken neer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook meteen. Wout Munsters kwam met een fraaie actie aan de linkerkant en legde de bal bij de 2e paal. Daar stond Teeuwen te wachten, maar in plaats van de bal proberen binnen te werken uit een moeilijke hoek, hield hij het overzicht en bediende V Kuijlenburg. Die bedacht zich geen moment en knalde bal in de linkerbenedenhoek. De wedstrijd was weer in evenwicht, al was dat ook maar voor heel even. Want slechts een paar minuten later stond SJVV ineens voor. Druk zetten van Munsters zorgde voor complete desoriëntatie bij een van de centrale verdedigers van Koningslust, die de bal vanuit de zijkant door het midden af wilde spelen op een teamgenoot. Hij zag echter de mee geslopen V Kuijlenburg over het hoofd, die de bal maar binnen hoefde te lopen in een nagenoeg doel. 11 minuten bezig en al 3 doelpunten… Dat moest een voorbode zijn op meer.

Dat werd het ook. Het veld speelde dit zeer in de kaart, maar de weinig neutrale toeschouwers likten hun vingers af bij deze open wedstrijd. Koningslust was het heel even helemaal kwijt en V Kuijlenburg kwam een teenlengte te kort om de bal bij de tweede paal binnen te tikken en zo voor een onvervalste hattrick te zorgen. Daarnaast vond Munsters het zijnet na weer een fraaie actie aan de linkerkant. Langzaam maar zeker kreeg Koningslust wat meer grip op de wedstrijd en dat zorgde dan ook dat V Selow met een aantal prachtige reddingen flink aan het werk werd gezet. Op een geplaatste kopbal was hij echter kansloos en zo leken de beide teams met 2-2 de kleedkamers op te zoeken.

Leek, want voor de rust kwam SJVV wederom op voorsprong. Ditmaal was het Remco Vd Akker die de bal aan de zijkant kreeg ingespeeld, langs zijn tegenstander naar binnen sneed en de bal richting goal schoot. De ogenschijnlijk makkelijk te pakken bal werd door de keeper niet goed naar de zijkant geduwd en als een duveltje uit een doosje was daar weer V Kuijlenburg die op de goede plek stond en de bal binnen kon werken. Met de stand van 2-3 mochten beide teams even bijkomen.

Na rust werd duidelijk dat Koningslust met alle macht op zoek ging naar de gelijkmaker. Ze probeerden daarbij vooral de 2 balvaste spitsen te bereiken en dat lukte bij vlagen aardig. Maar doordat het middenveld veelvuldig in eerste instantie werd overgeslagen en vaak bij moest sluiten werd het een enorme slijtageslag in de tweede helft. Het ging van de ene naar de andere kant, eigenlijk de eerste helft al veel, maar de tweede helft vrijwel constant. Hierdoor bleef de wedstrijd open en de verwachting van de supporters langs de kant dat meer doelpunten niet uit konden blijven, werd ook waar gemaakt. Het was Koningslust dat uit een vrije trap rond minuut 60 de gelijkmaker liet noteren. Van een meter of 25 werd de bal over de muur getild en sloeg binnen in de korte hoek. V Kuijlenburg raakte na een pass van Vd Akker de bal niet goed en verzuimde daarmee zijn 4e van de wedstrijd te maken.

Vanaf dat moment begon de veldslag echt gestalte te krijgen. Binnen een kort tijdsbestek moesten Munsters, Bouwmans en V Kuijlenburg zich noodgedwongen laten wisselen. SJVV probeerde vanaf dan vooral via de lange en fysiek sterke V Neerven en rappe Smets iets te forceren maar probeerde het daarbij wel compact te houden, Koningslust kon daarop wat meer vanuit achteruit de opbouw verzorgen. SJVV zag een doelpunt van Smets afgekeurd worden omdat er in een voorafgaande actie hands van Vd Akker werd geconstateerd, voor het doel van SJVV werd het weer wat hachelijker en hield V Selow zijn team op de been met wederom een aantal reddingen.

SJVV dacht vlak voor tijd weer op voorsprong te komen. Via een combinatie door het midden met de ingavellen Jochem Munsters en Vd Akker kon Keunen een schot lossen. Net zoals bij de eerste goal werkte de keeper de bal niet goed weg en was dit keer V Neerven er als de kippen bij om de bal binnen te tikken in een leeg doel. Het leek een zuiver doelpunt, maar aan de zijlijn ging de vlag plots omhoog. De goal wer in eerste instantie goedgeurd, maar de scheidsrechter liep alsnog naar zijn assistent, om daarna met diens waarneming in te stemmen, terwijl V Neerven in ieder geval toch achter zijn directe tegenstander en misschien zelfs wel achter de bal stond op het moment van schieten van Keunen. De scheidsrechter was onverbiddelijk en keurde de goal af.

De krachten bij beide ploegen waren inmiddels zo goed als weggevloeid, maar in de bijna de laatste aanval van de wedstrijd kreeg SJVV het deksel op de neus. Een voorzet van rechts werd scherp aangesneden en achter doelman V Selow gekopt. Een enorme dreun die SJVV niet meer te boven kwam.

Helaas dus een zeer zure nederlaag, waar een gelijkspel op zijn minst verdiend was geweest gezien ook de afgekeurde doelpunten. Een plek in de middenmoot is nu dus wat er rest voor de mannen van V Stiphout en Bruekers.

Nieuws

SJVV heeft de punten voor de tweede maal in eigen huis weten te houden: tegen een sterk geacht TSC'04 werd het 2-0 voor de rood-witten. Remco van de Akker en jeugdspeler Maarten Vaassen waren de...
Op vrijdag 10 november is de jaarlijkse ledenvergadering gepland, aanvang 20:00 uur. Leden van SJVV worden van harte uitgenodigde om deze vergadering bij te wonen. Notulen van de vergadering van...
Met droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons lid "Toon van Goch". Toon was vanaf het prille begin lid van onze vereniging, en afgelopen zomer mochten we hem huldigen met zijn...
PLUS Bouwmans start unieke actie. Je kunt deze winter namelijk voetbalplaatjes sparen, en dit keer van onze eigen SJVV spelers ter ere van ons 75 jarig bestaan! Voor 1 en/of 7 oktober worden alle...
We hebben 20 teams! We gaan dus spelen met een vol speelschema. Het straatvoetbaltoernooi begint om 16.00u en zal rond 20.00uur afgelopen zijn. Er zijn lekkere drankjes en hapjes te halen in het...
Meer nieuws