Indeling jeugd seizoen 2022-2023

26-06-2022
In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2022-2023. Gedurende het seizoen 2021-2022 hebben we de spelers gevolgd via trainers en leiders. Dit onder leiding van onze jeugdcoördinator Mark van den Akker, (stoppend) onderbouwcoördinator Stan Claassen, meisjes coördinator Laura Driessen en jeugdvoorzitter Erwin Matheij (de technische commissie). Samen hebben we bekeken waar spelers/speelsters het best tot hun recht komen (voetbaltechnisch/ plezier). Waar clubbelang voorop staat, gevolgd door teambelang en uiteindelijk persoonlijk belang.
De teamindeling komt tot stand door:
  • Overleg trainers / leiders welke hun advies hebben gegeven aan Technische Jeugdzaken inzake teamindeling
  • Observaties leden technische zaken gedurende het seizoen 
  • Bepaalde principes uit het project gelijke kansen
  • Selectiewedstrijden / selectietraining
  • Informatie opvragen nieuwe aanmeldingen / dispensatiespelers
  • Regelmatig overleg Technische Commissie en Jeugdcommissie omtrent nieuwe ontwikkelingen; nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.
Dat dit niet altijd even gemakkelijk is mag duidelijk zijn. Als amateurclub heb je te maken met niveauverschillen (op gebied van techniek, tactiek, fysiek en mentaal) en aantallen. Een speler kan bijvoorbeeld technisch een eerste team aan, maar zal fysiek / tactisch enkel negatieve ervaringen op doen. Op deze wijze wordt gekeken waar het kind de meeste potentie uit zichzelf kan halen om door te groeien op zijn of haar niveau in zijn of haar ontwikkeling. 
 
Hiernaast vertrouwen wij erop met alle kennis en informatie die wij hebben opgedaan, door te overleggen met alle betrokkenen binnen ons jeugdvoetbal, een juiste indeling te hebben gemaakt. Ook al moeten wij soms hierbij rekening houden met het clubbelang en kunnen we niet altijd naar het individuele belang kijken, al proberen we dit natuurlijk zoveel mogelijk te doen. Wij willen namelijk elke speler in het juiste team plaatsen waar de kinderen het meest tot hun recht komen. We hebben echter te maken met bepaalde aantallen, waar we alle teams goed in balans dienen te houden. Geloof ons, dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. Ook dit jaar was het weer een lastige puzzel, het was wekenlang of zelfs maandenlang schakelen tussen verschillende scenario's. Deze puzzel had bijvoorbeeld het gevolg dat we dit jaar geen Jo19-elftal hebben maar dan weer wel twee Jo17-elftallen, dit soort beslissingen zijn zoveel mogelijk in clubbelang genomen.

Hier presenteren wij de teamindeling van de jeugd.

Onze JO11/JO12 gaan 8 tegen 8 voetballen, onze JO10/O9/08 teams gaan 6 tegen 6 voetballen en de JO7 uiteindelijk 4 tegen 4. Deze opzet was vier jaar geleden nieuw vanuit de KNVB, waarbij tijdens de wedstrijden weer gewerkt gaat worden met een spelbegeleider (scheidsrechter). Verder zijn er nog kleine aanpassingen, zoals de grote van het speelveld en goals. Dit alles om het spelplezier van de kinderen te bevorderen (meer balbezit en meer scoringskansen). Waarbij zowel trainers / leiders als ouders enkel positief hun jongste spelers gaan aanmoedigen en waarbij de jeugdspelers zelf de wedstrijd spelen. De onderbouw speelt ook weer in vier fases (vier competities). Nieuw voor de bovenbouw is dat deze teams gaan spelen in drie fases (beker, en twee competities). De eerste ca. 5 á 6 wedstrijden zijn bekerwedstrijden en daarna start pas de competitie.

Ook dit jaar gaan we in onze onderbouw werken met wekelijkse en tweewekelijkse circuittrainingen, waar alle kinderen in betreffende categorie samen trainen. Dit om ieders niveau op een nog hoger peil te krijgen en ieder jeugdlid zoveel mogelijk gelijke kansen te geven.

Vacatures !!!
Mocht u interesse hebben om als trainer / leider binnen onze Jeugdteams aan de slag te willen, dan horen wij dit ontzettend graag. Met name bij onze onderbouw zijn wij namelijk nog zeker op zoek naar de nodige trainers / leiders. Wij blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen onze jeugd de beste ervaringen aan te bieden. Dat kan als ouder, jeugdlid, seniorenlid of wat dan ook. Meld je bij Mark van den Akker of Erwin Matheij of stuur een mailtje naar sjvvjeugd@gmail.com .

Wij wensen u alvast een heerlijke zomer en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen.

Ps. In de laatste week van de schoolvakantie beginnen we weer met de eerste trainingen (29 of 30 augustus) en op zaterdag 3 september trappen we het seizoen af met het Pupillentoernooi bij SJVV !

Mocht u als ouder/verzorger, ondanks bovenstaande uitleg, problemen voorzien omtrent de teamindeling van uw zoon of dochter, dan verzoeken wij U per mail te reageren naar het volgende e-mailadres : sjvvjeugd@gmail.com . Een van onderstaande personen zal dan vervolgens contact opnemen, hopelijk komen we er dan samen alsnog uit!

Mark van den Akker
Laura Driessen
Erwin Matheij 

Nieuws

Het 75-jarig jubileumfeest van SJVV is groots gevierd van vrijdag 26 mei tot en met zondag 4 juni. Een prachtig jubileumprogramma trok vele SJVV-ers en andere belangstellenden naar ons...
Wij willen iedereen die loten van de jubileumloterij heeft gekocht hartelijk bedanken. De volgende loten hebben prijs gewonnen: 1346 - 1510 - 1791 - 1856 - 2276 - 2596 - 3030 - 3036 - 4138 - 4312....
Vanaf 31 mei is het speciale Jubileumbier verkrijgbaar, voor slechts 7,50 Euro per fles. Het bier is speciaal gebrouwen voor het 75 jarig bestaan van SJVV. Het betreft een uniek recept gemaakt met de...
Omdat we het 75-jarig jubileum van SJVV met de hele Sint Jozef Parochie willen vieren organiseren we rondom de jubileum feest-10-daagse een straatversierwedstrijd. We hopen dat onze parochie vanaf 20...
Op zondag 28 mei is het Mini Masters toernooi van SJVV gehouden. Winnaars in de prestigeklasse werd In Evenentmanagement. De sportiviteitsprijs ging naar 't Ankertje. Jeffrey Reijkers werd verkozen...
Meer nieuws