Indeling jeugd seizoen 2021-2022

20-06-2021
In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2021-2022. Gedurende het seizoen 2020-2021 hebben we de spelers gevolgd via trainers en leiders. Dit onder leiding van onze jeugdcoördinator Mark van den Akker, onderbouwcoördinator Stan Claassen, meisjes coördinator Laura Driessen en jeugdvoorzitter Erwin Matheij (de technische commissie). Samen hebben we bekeken waar spelers/speelsters het best tot hun recht komen (voetbaltechnisch/ plezier). Waar clubbelang voorop staat, gevolgd door teambelang en uiteindelijk persoonlijk belang.
Direct naar de NIEUWE TEAMINDELING.

De teamindeling komt in stand door:
  • Overleg trainers / leiders welke hun advies hebben gegeven aan Technische Jeugdzaken inzake teamindeling
  • Observaties leden technische zaken gedurende het seizoen 
  • Project gelijke kansen
  • Selectiewedstrijden / selectietraining
  • Informatie opvragen nieuwe aanmeldingen / dispensatiespelers
  • Regelmatig overleg Technische Commissie en Jeugdcommissie omtrent nieuwe ontwikkelingen; nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.
 Dat dit niet altijd even gemakkelijk is mag duidelijk zijn. Als amateurclub heb je te maken met niveauverschillen (op gebied van techniek, tactiek, fysiek en mentaal) en aantallen. Een speler kan bijvoorbeeld technisch een eerste team aan, maar zal fysiek / tactisch enkel negatieve ervaringen op doen. Op deze wijze wordt gekeken waar het kind de meeste potentie uit zichzelf kan halen om door te groeien op zijn of haar niveau in zijn of haar ontwikkeling. 
 
Dit jaar kwamen de aantallen in de bovenbouw vrij slecht uit, we hadden in elke categorie wat weinig spelers voor twee teams per categorie waardoor we moesten schuiven. Daardoor hebben we een aantal spelers dispensatie gegeven voor de Jo15 en een aantal spelers vervroegd overgeplaatst naar de Jo19, dit was een zeer lastige puzzel en we hopen hierbij op begrip en vertrouwen omdat we denken hiermee de beste keuze te hebben gemaakt.

Hiernaast vertrouwen wij erop met alle kennis en informatie die wij hebben opgedaan, door te overleggen met alle betrokkenen binnen ons jeugdvoetbal, een juiste indeling te hebben gemaakt. Ook al moeten wij soms hierbij rekening houden met het clubbelang en kunnen we niet altijd naar het individuele belang kijken, al proberen we dit natuurlijk zoveel mogelijk te doen. Wij willen namelijk elke speler in het juiste team plaatsen waar de kinderen het meest tot hun recht komen. We hebben echter te maken met bepaalde aantallen, waar we alle teams goed in balans dienen te houden. Geloof ons, dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. 

Hieronder presenteren wij de teamindeling van de jeugd.

Onze JO11/JO12 gaan 8 tegen 8 voetballen, onze JO10/O9/08 teams gaan 6 tegen 6 voetballen en de JO7 uiteindelijk 4 tegen 4. Deze opzet was drie jaar geleden nieuw vanuit de KNVB, waarbij tijdens de wedstrijden weer gewerkt gaat worden met een spelbegeleider (scheidsrechter). Verder zijn er nog kleine aanpassingen, zoals de grote van het speelveld en goals. Dit alles om het spelplezier van de kinderen te bevorderen (meer balbezit en meer scoringskansen). Waarbij zowel trainers / leiders als ouders enkel positief hun jongste spelers gaan aanmoedigen en waarbij de jeugdspelers zelf de wedstrijd spelen.

Ook dit jaar gaan we in onze onderbouw werken met wekelijkse en tweewekelijkse circuittrainingen, waar alle kinderen in betreffende categorie samen trainen. Dit om ieders niveau op een nog hoger peil te krijgen en ieder jeugdlid zoveel mogelijk gelijke kansen te geven. Dit zal zijn onder leiding van onze onderbouw coördinator Stan Claassen.

Mocht u interesse hebben om als trainer / leider binnen onze Jeugdteams aan de slag te willen, dan horen wij dit ontzettend graag. Wij blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen onze jeugd de beste ervaringen aan te bieden. Ook op andere gebieden kunt u de mooie club SJVV ondersteunen.

Jo7
Dit is de categorie waar we elk jaar de grootste groei in het aantal spelers/speelsters zien. Spelers mogen drie keer mee trainen en kunnen zich daarna aanmelden als lid wanneer ze het leuk hebben gevonden.

Jo8
Bij de Jo8 worden twee teams ingedeeld.

Jo9
In de Jo9-categorie hebben we drie teams ingedeeld. Het eerste team is prestatief ingedeeld en het tweede en derde team is zoveel mogelijk gelijkwaardig gemaakt. De Jo9 teams gaan één keer per week samen trainen in circuitvorm en één keer per week traint ieder team apart.

Jo10
In de Jo10 categorie hebben we drie teams ingedeeld. De Jo10 teams gaan één keer per week samen trainen in circuitvorm en één keer per week traint ieder team apart.

Jo11
In de Jo11 hebben we twee teams ingedeeld, de aantallen in deze categorie zijn ruim. Iets te groot eigenlijk voor twee teams maar veel te klein voor drie teams. Als er (meerdere) nieuwe aanmeldingen komen kan daardoor de indeling nog veranderen gepaard met de komst van een derde team. De Jo11 teams gaan één keer per 2 weken samen trainen in circuitvorm en de andere keren per week traint ieder team apart.

Jo12
We hebben dit jaar weer kunnen kiezen om een Jo12 in te delen. Hier zijn we blij mee omdat ze deze jeugdleden dan nog een extra jaar op half veld komen te spelen waarbij de afstanden wat korter zijn en er meer balcontacten zijn.

Jo13
Door dit jaar te kiezen voor een Jo12 is er in de Jo13 één team. De Jo12-1 en Jo13-1 gaan ook regelmatig samen trainen.

Jo/Mo15
In de o15 hebben we drie teams ingedeeld, twee gemengde/jongens teams en een meisjesteam.  We  zijn nog op zoek naar trainers en leiders voor de Jo15-2. Dit heeft zeker ook de afgelopen maanden onze prioriteit gehad maar helaas zijn we daarin nog niet (volledig) geslaagd. De twee jongensteams gaan geregeld (gedeeltelijk) samen trainen.

Jo16
Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een Jo16 in te delen i.p.v. een Jo17, dit i.v.m. de aantallen in en rondom deze categorie.
 
Mo17
We hebben dit jaar één meiden team in de o17 leeftijd.

Jo19
In de Jo19 worden twee teams ingeschreven voor de competitie, de samenstellingen waarin gespeeld wordt kan daarin wel eens wisselen. Tevens zal hier ook regelmatig (gedeeltelijk) samen worden getraind.

Direct naar de NIEUWE TEAMINDELING.

Wij wensen u alvast een heerlijke zomer en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen.

Ps. In de laatste week van de schoolvakantie beginnen we weer met de eerste trainingen (30 of 31 augustus). Planning van traiingen en veldindeling voor trainingen kun je HIER raadplegen.

Mocht u als ouder/verzorger, ondanks bovenstaande uitleg, problemen voorzien omtrent de teamindeling van uw zoon of dochter, dan verzoeken wij U per mail te reageren naar het volgende e-mailadres : sjvvjeugd@gmail.com . Een van onderstaande personen zal dan vervolgens contact opnemen, hopelijk komen we er dan samen alsnog uit!

Mark van den Akker
Laura Driessen
Stan Claassen
Erwin Matheij 

 

Nieuws

We hebben de teampagina's voor de jeugd aangepast voor het nieuwe seizoen. Deze webpagina's (ook die van de senioren) kunnen vanaf nu weer gevuld worden. Wil jij autorisatie aanvragen voor het...
In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2022-2023. Gedurende het seizoen 2021-2022 hebben we de spelers gevolgd via trainers...
Het onderhoud van de velden is begonnen, waardoor deze niet meer betreden mogen worden. Gelieve hier rekening mee te houden.
De uitslag van de loterij die gehouden is tijdens de goederen-en dienstenveiling die plaats vond op zaterdag 4 juni is bekend. Prijzen kunnen worden afgehaald in de kantine van SJVV.
In het weekend van 3, 4 en 5 juni organiseerde SJVV het jaarlijkse SJVVATION. Met drie dagen vol activiteiten werd het voetbalseizoen in stijl afgesloten. Hoogtepunt was de goederen-en...
Meer nieuws