SJVV verliest terecht in en tegen Maarheeze

11-09-2024
De ene week is de andere niet. Dat bleek deze zondag, toen de roodwitten een nederlaag moesten slikken tegen Maarheeze en gezien het spelbeeld was hier niks aan af te dingen.
Vanaf het begin af aan kon SJVV geen vuist maken tegen een sterk spelend Maarheeze. De bal was veelvuldig in de handen van de tegenpartij en als SJVV zelf de bal had, was het te slordig en dus vaak van korte duur. Toch kregen ze niet eens veel kansen tegen. Het waren vooral voorzetten die te hard waren en over alles en iedereen heen vlogen, of voorzetten die te zacht waren en zo bij keeper Bodhi van Selow in de handen vlogen. Ook afstandsschoten waren niet besteed aan de voorwaartsen van Maarheeze. Het was dus een eerste helft waarin de kansen zeer schaars waren.

Vlak voor rust werd de ban toch gebroken en het was een foutje achterin bij SJVV dat de gastheren op voorsprong zette. Voor SJVV waren er wel wat kansjes, maar het zat vandaag ook wat dat betreft tegen. Met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen aan de ijskoude ranja.

Direct na de onderbreking bleken de teams wat meer aan elkaar gewaagd. SJVV was feller en was secuurder in de balbehandeling. Dat resulteerde in een behoorlijke kans voor Daan Bouwmans, maar hij vond de keeper op zijn weg. Daarna kreeg Maarheeze weer meer grip op de wedstrijd en halverwege de tweede helft viel de beslissing toen een opkomende middenvelder werd weggestoken in het zestienmetergebied en Bodhi van Selow kansloos liet. Mocht SJVV toen nog een sprankje hoop hebben gehad, werd dat een aantal minuten later helemaal teniet gedaan toen de spits van Maarheeze geheel vrijstaand de bal mooi in de kruising kopte. Debutant Stijn Kuijpers kreeg ook nog een mogelijkheid om SJVV toch nog op het scorebord te krijgen, maar zijn inzet ging over de goal.

Het was vandaag geen schiettent waarbij de score heel veel hoger uit had kunnen vallen, maar SJVV was ook niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen. Wat ook zeker geen schande is, gezien het feit dat Maarheeze al jaren bovenin meedoet in de vierde klasse. Een leermoment dus, die meegenomen moet worden naar komende zondag, als ZSV 2 op bezoek komt. SJVV maakt nog een kleine kans om door te gaan. Het moet dan ruim winnen en Milheezer Boys moet dan winnen van Maarheeze. Een kleine kans, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Tevens is volgende week (15 september) ook de officiële seizoenopening op Sportprak De Dreef, een uitgelezen mogelijkheid dus om het publiek te tonen welke stappen er ten opzichte van vorig jaar al zijn gezet. Aanvang als vanouds, om 14:30.
 

Nieuws

De ene week is de andere niet. Dat bleek deze zondag, toen de roodwitten een nederlaag moesten slikken tegen Maarheeze en gezien het spelbeeld was hier niks aan af te dingen.
Het is SJVV bij de eerste bekerwedstrijd al meteen gelukt 3 punten te behalen. Wat in de voorafgaande seizoenen niet lukte, werd dit jaar wel meteen bewerkstelligd: het Milheezer Boys van oud...
Stem op SJVV bij de Rabo Clubsupport campagne 2024. Via de Rabo app of de Rabobank website kunnen leden van Rabobank Peelland Zuid van 2 t/m 24 september a.s. stemmen op hun 3 favoriete deelnemende...
Meer nieuws