SJVV boekt meteen overwinning

04-09-2024
Het is SJVV bij de eerste bekerwedstrijd al meteen gelukt 3 punten te behalen. Wat in de voorafgaande seizoenen niet lukte, werd dit jaar wel meteen bewerkstelligd: het Milheezer Boys van oud SJVV-trainer Roy Manders werd in de verzengende hitte met 2-0 aan de kant geschoven.
Na 3 oefenwedstrijden te hebben afgewerkt in de voorbereiding, was het deze zondag eindelijk weer voor 'het echie'. Er werd in die oefenpotjes bij vlagen leuk voetbal getoond, maar een winstpartij zat er nog niet in. Nu ook nog vierdeklasser Milheezer Boys op bezoek kwam, wist men vooraf dat een driepunter heel erg lastig ging worden. Niets bleek echter minder waar.

SJVV dacht na 8 minuten al op een voorsprong te komen, maar Maarten Vaasen werd na uitstekend voorbereidend werk van Mark van den Akker terug gevlagd voor buitenspel. Daarna bleef SJVV de touwtjes in handen hebben. Het had veelal de bal en het kon ook regelmatig gevaarlijk worden, wel zonder eigenlijk echte kansen te creëren. Milheezer Boys probeerde het vooral met afstandsschoten, maar zij hadden het vizier vandaag niet op scherp staan. Als er dan toch een schot op goal werd gelost, stond de uitmuntend keepende Bodhi van Selow paraat.

Halfweg de eerste helft kwam SJVV op voorsprong: uit een corner kon Arno Keunen in tweede instantie de bal nog doorkoppen voordat de keeper erbij kon en uiteindelijk was het daardoor dat Job van Neerven het laatste zetje kon geven. Verdedigend stond het als een huis en er werd hard gewerkt om Milheeze maar niet aan voetballen toe te laten komen.
Domper was het uitvallen van Daan Bouwmans, die al in de eerste minuut hard in botsing kwam met een speler van Milheezer Boys. Hij probeerde het hierna nog wel, maar kon uiteindelijk niet verder en werd tijdens de eerste drinkpauze vervangen door Sam Fransen.

In de tweede helft kwam Milheezer Boys een stuk beter voor de dag. SJVV was echter niet te vermurwen en bleef de rijen gesloten houden. Als er dan incidenteel toch nog een groenwit shirt doorheen kwam lopen, had keeper Bodhi van Selow tot tweemaal toe een puik antwoord op hun inzet. SJVV werd vastgezet, maar probeerde wel te blijven voetballen. Dat lukte soms heel aardig, maar ook hier kwamen niet veel kansen uit. Milheeze probeerde telkens wat meer naar voren te schuiven en hoopte dat SJVV onder de druk zou bezwijken, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Het was Arno Keunen die Wout Munsters wegstuurde aan de rechterkant. Vrij voor de keeper was hij niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen invaller Casper Bax, die dit niet te missen cadeautje maar al te graag uitpakte. Ineens was Milheeze het een beetje kwijt, want SJVV werd meteen weer gevaarlijk via Wout Munsters, maar ditmaal kon de van de achterlijn teruggetrokken bal niet worden verzilverd in een doelpunt. Een minuut of 10 voor de officiële speeltijd was verstreken ging die storm liggen en probeerde Milheezer Boys er nog alles aan te doen om er een resultaat uit te halen. Even leek de spanning ook daadwerkelijk terug in de wedstrijd te keren, maar een doelpunt werd (terecht) afgekeurd vanwege een handsbal.

SJVV hield stand en trakteerde zichzelf dus meteen op winst. Een lekker begin van het nieuwe seizoen, maar natuurlijk is het zaak om de competitie ook op deze manier te beginnen. Volgende week (zondag 8 september) mogen de roodwitten aantreden in en tegen Maarheeze, die hun wedstrijd met 1-3 wisten te winnen bij ZSV 2. Aanvang 14.00 uur.

Nieuws

De ene week is de andere niet. Dat bleek deze zondag, toen de roodwitten een nederlaag moesten slikken tegen Maarheeze en gezien het spelbeeld was hier niks aan af te dingen.
Het is SJVV bij de eerste bekerwedstrijd al meteen gelukt 3 punten te behalen. Wat in de voorafgaande seizoenen niet lukte, werd dit jaar wel meteen bewerkstelligd: het Milheezer Boys van oud...
Stem op SJVV bij de Rabo Clubsupport campagne 2024. Via de Rabo app of de Rabobank website kunnen leden van Rabobank Peelland Zuid van 2 t/m 24 september a.s. stemmen op hun 3 favoriete deelnemende...
Meer nieuws