Historisch Dames 1 wint beker!!

04-06-2024
SJVV Dames 1 heeft voor het eerst in de historie de beker weten te winnen ten koste van Schaesberg. Op het neutrale sportpark 'Op den Toren' in Born werden de strafschoppen net iets beter genomen nadat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde.
Zo'n 300 supporters uit de 'parochie' waren getuige van een waar voetbalgevecht, op dito grasmat, tussen SJVV en Schaesberg. Zij zagen dat de dames knap terugkwamen van een 2-0 achterstand en uiteindelijk de beker mee terug naar Deurne mochten nemen.
 
SJVV probeerde meteen gevaarlijk te worden door veelvuldig Lisa Strijbosch aan de linkerkant te zoeken. Kansen leverde dat niet direct op, wel een groot aantal hoekschoppen, die ook steeds gevaarlijk waren. Het was echter Schaesberg dat bij de eerste de beste kans de score wist te openen. 

SJVV was niet van slag en bleef geduldig zoeken naar mogelijkheden. Vooral de hiervoor genoemde hoekschoppen bleken een ware plaag voor de Landgraafse defensie. Toch sloeg die ploeg aan de andere kant meedogenloos toe rond het halve uur door de 2-0 achter keepster Kelly van Bussel te schieten. 
SJVV moest de achtervolging snel inzetten en gelukkig werd de aansluitingstreffer nog voor rust binnen gefrommeld. Eerst belandde een kopbal op de lat, maar uit de volgende hoekschop kon uiteindelijk Kim van Dijk haar voet nog tegen de bal plaatsten en het laatste zetje geven.
De gehele SJVV-bank dacht even daarna ook nog Lisa Strijbosch te zien scoren, maar dat was gezichtsbedrog; haar schot ging net over.

Na rust probeerde SJVV uit alle macht wat te forceren, maar veel kansen werden er niet gecreëerd in de tweede helft. Het was dus zaak om spaarzaam om te gaan met de kansen. 20 minuten voor tijd kwam er zo'n kans. Jasmijn Frantzen was voorin blijven hangen na een standaardsituatie, en werd vrij voor de keeper gezet door Kim. Niet een situatie die zich wekelijks voordoet bij de centrale verdedigster, maar ze bleef ijskoud en schoof de bal onder de keeper door het doel in. Een explosie van vreugde was hoorbaar door heel Born en de gedachte was om erop en over te gaan, het momentum lag immers nu geheel bij SJVV.
Snel daarna kon Noortje van Ooij de 3-2 binnentikken, maar helaas werd de voorzet gegeven vanuit buitenspelpositie, en dus terecht afgekeurd.
Schaesberg kon in het restant van de wedstrijd niet echt gevaarlijk worden, of de snelle spits werd vakkundig afgestopt door Mandy de Wit. 

Het bleef hierdoor zeer spannend en dat werd tijdens de noodzakelijk geworden strafschoppenserie zeker niet minder!!
Uiteindelijk werd bij 7-6 de 1e penalty gemist door Schaesberg en was SJVV dus het gevierde team.

Een enorm feest brak los en dat was een mooie opmaat naar de verdere festiviteiten, die begonnen op de platte kar, daarna ging het verder in de kantine en werd er nog een feestje gebouwd op de kermis.
Een hele mooie overwinning waarbij de naam Karlo Vullings natuurlijk niet mag ontbreken. Hij heeft de basis gelegd voor dit succes door van de dames een hele sterke eenheid te maken. Het mag wel duidelijk zijn dat deze beker opgedragen werd aan Karlo.
 
Doelpunten:
0-1
0-2
1-2 Kim van Dijk
2-2 Jasmijn Frantzen
 
Penalty's (allemaal gescoord)
  1. Joyce de Wit
  2. Kim van Mullekom
  3. Lisa Strijbosch
  4. Fleur van Hees
  5. Kim van Dijk
  6. Cynthia Dings
  7. Jasmijn Frantzen
 
Opstelling SJVV
Kelly v Bussel
Kim v Mullekom, Jasmijn Frantzen, Cynthia Dings, Mandy de Wit
Lisanne Knapen, Lara Nooijen, Kim van Dijk
Cathinka Waard, Fleur van Hees, Lisa Strijbosch
 
Wissel: 
Anniek Ter Horst
Noortje van Ooij
Britt Strijbos
Joyce de Wit
Isa Goossens
Alicia Goossens
Nina Meulendijks
Janne Freriks
 
Begeleiding:
Anke van Bommel
Renee Strijbos
Johnny Nooijen
Mathijs Slaats
Robin Strijbos

Nieuws

Vanwege groot onderhoud aan de velden kunnen we vanaf 10 juni tot aan de start van het nieuwe seizoen niet op de velden.
Tijdens de jeugd profdag van zondag 9 juni zijn leuke foto's gemaakt die op de website geplaatst zijn. Zien? Lees dan verder.
Het waren drukke dagen op Sportpark Den Dreef. Vanaf donderdag 6 juni stonden er verschillende activiteiten op het programma waaronder de kampioensreceptie, een biercantus, het inmiddels regionaal...
Op zaterdag 1 juni is Dick van Goch overleden. Dick kwam uit een echte SJVV familie. Het hele gezin van Goch was SJVV!. Zijn vader en moeder, Bernard en Marie van Goch, waren direct betrokken bij de...
SJVV Dames 1 heeft voor het eerst in de historie de beker weten te winnen ten koste van Schaesberg. Op het neutrale sportpark 'Op den Toren' in Born werden de strafschoppen net iets beter genomen...
Meer nieuws