Mifano - SJVV     4-0

SJVV wist er geen verrassing uit te slepen op sportpark de Ark en verloor met 4-0 van een van de beter voetballende teams in de 4e klasse F. Dat Mifano de bovenhand zou hebben was op zich niks om je over te verbazen, maar wat het ED liet afspiegelen in een minuscuul bericht in de krant is wel zeer kort door de bocht te noemen. Mifano had duidelijk het betere spel, maar na een ruim kwartier (waar SJVV tegen een 2-0 achterstand aankeek door 2 binnen gewerkte corners) liet SJVV zien dat het voetballend zeker wel tot kansen kan komen. In een nieuwe samenstelling - verschillende spelers keerden terug van een blessure en er werden wat positiewisselingen doorgevoerd - was het even wennen, maar kansen kreeg SJVV zeker wel. Net het laatste beetje ontbrak hierbij echter nog. Zo was Wout Munsters dichtbij een goal uit ook een corner, zijn kopbal vloog rakelings langs de bovenhoek. En ook met Lars van Kuijlenborg had de Mierlose defensie de handen vol.

In de tweede helft golfde het spel redelijk op neer. Mifano kreeg hieruit de beste kansen veelal uit de omschakeling, maar SJVV kreeg ook nog mogelijkheden via Sam Fransen (kopbal en omhaal) en Jochem Munsters en Mark v Lierop (beide afstandsschot). Daartussen maakte Mifano nog de 3-0 omdat de buitenspelval achterin bij SJVV niet goed dichtklapte. Keeper Mathijs Manders werd omspeeld en zo kon de bal makkelijk in het lege doel worden gewerkt. Beste kans voor SJVV was voor v Kuijlenborg, die met een knappe steekpass door Mark vd Akker diep werd gestuurd, echter schoot hij de bal voorlangs. Aan het eind van de wedstrijd werd ook nog de 4-0 binnen gekopt, weer uit een corner. De bal vloog tergend langzaam door de lucht en viel net onder de lat in de verre hoek.

Hieruit kun je opmerken dat het SJVV nog niet mee zit, maar Mifano was uiteindelijk wel een duidelijke maat te groot. Wel biedt de geboden inzet en het  getoonde spel voldoende mogelijkheden om verder uit te bouwen en tot die eerste overwinning te komen. Volgende week is hoogvlieger ONDO de tegenstander. Een nieuwe wedstrijd op ons natuurgras, iets waar SJVV qua werklust voordeel uit kan halen. Gaat het komende zondag wel lukken? Vanwege de beperkende maatregelen, lees je het hier!SJVV - Milheezer boys        0-3

SJVV beland door de nederlaag tegen Milheezer boys steviger op de laatste plaats. 
In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. SJVV probeerde het de tegenstanders zo lastig mogelijk te maken, maar na twintig minuten werd Mathijs Manders geklopt en was de openingstreffer een feit. Een minuut of 10 later vergrootte Milheeze de marge naar 2, doordat Mark van Lierop de bal ongelukkig in eigen doel kopte. SJVV probeerde er kansen tegenover te zetten, maar ondanks enkele voetballend opgezette aanvalspogingen werd het nooit echt gevaarlijk. 
De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste. Hoewel SJVV de achterstand ongedaan wilde maken, creëerde het daar niet de kansen voor. De thuisploeg werd wederom vooral beperkt tot tegenhouden, en moest nog één tegentreffer incasseren. Uit een afgeslagen corner werd te weinig druk op de bal gegeven, waardoor de bal van randje 16 binnengeschoten werd. Milheezer Boys neemt daardoor meer afstand van SJVV, en alleen ASV staat nog enigszins binnen handbereik op de ranglijst. 

Hoewel de wedstrijd zeker een vooruitgang was ten opzichte van vorige week, baart vooral het gebrek aan kansen van de laatste weken zorgen. Hopelijk kan hieraan gewerkt worden, mede met enkele spelers terugkerend van blessures. 

Stiphout Vooruit - SJVV     10-0

SJVV kreeg zondag een enorm pak slaag van Stiphout Vooruit. Bij de al zo zwaar gehavende ploeg van Nooijen moet de gifbeker tot de laatste druppel leeg en het beleefde een totale off-day tegen vooraf getipte kampioen Stiphout Vooruit. Vanaf minuut één had Stiphout de bovenliggende hand en na 7 minuten was de wedstrijd al beslist na een 3-0 stand. Bij rust stond het al 7-0. Na rust werd de schade beperkt tot 10-0.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys, waarvoor de hoofden weer leeg dienen te worden gemaakt.SJVV - SSE     0-1

SJVV weet thuis niet te winnen van SSE en staat nu op de laatste plaats. In een chaotische wedstrijd tussen de 2 teams onderaan de 4e klasse F trok SSE in de slotfase aan het langste eind. De uitploeg begon sterker aan de wedstrijd en was het eerste half uur de bovenliggende partij. SJVV probeerde er wel uit te komen, maar kansen waren sporadisch. Lars van Kuijlenborg schoot na ongeveer 25 minuten spelen over. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam SJVV wat beter in de wedstrijd, zonder veel te creëren. Zo gingen beide ploegen met de brilstand op het scorebord het kleedlokaal in voor thee. 
In de tweede helft was SJVV er op gebrand de stijgende lijn van de eerste helft voor te zetten. Helaas waren het de tegenstanders uit Someren Eind die meer kansen wisten te noteren. SJVV wist er, ondanks het harde werk van het hele team, voetballend maar weinig uitgespeelde aanvallen tegenover te zetten. Wout Munsters wist er nog een kansje uit te slepen, alvorens hij na zo'n 65 minuten naar de kant moest vanwege een blessure. SJVV leek dan maar genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, en leek het punt binnen te slepen. Net voor het laatste fluitsignaal wist SSE echter het net te vinden. Een indraaiende vrije trap werd na een hoop chaos in de 5 meter binnen gewerkt. Met een man of 10 in de 5 ging de goed keepende Stan Claassen neer, en viel de bal gelukkiger voor de uitploeg. 

Een tegenvaller voor SJVV dus, dat zich nu op de laatste plaats bevindt. De inzet was uitstekend, en de spelers kunnen elkaar na de wedstrijd recht in de ogen aankijken, maar voetballend is het nog vaak te weinig. Tijd om daar aan te werken dus, zodat de laatste plaats snel weer verlaten kan worden! Brandevoort - SJVV   5-1

Onmachtig, dat is wel het woord wat gebruikt mag worden na de verloren pot tegen Brandevoort. SJVV wist, behoudens enkele standaardsituaties, geen enkel gevaar te stichten en daarvoor mag het zelf in de spiegel kijken. Aan werklust al weken geen gebrek, maar het ontbreekt aan slimmigheden, duelkracht en het geloof om een resultaat te behalen.
In een zonnig Helmond waren de intenties van de thuisploeg direct zichtbaar. De gasten werden direct compleet vastgezet en dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor het doel. Het was mede aan doelman Claassen te danken dat het nog tot de 30e minuut duurde vooral de score werd geopend. De balvaste spits Kroezen zag ruimte om naar zijn rechterbeen te draaien en schoot de bal hard in de linkeronderhoek. Niet lang daarna kreeg SJVV een strafschop na een ietwat dommige overtreding op spits Wout Munsters. Diezelfde Munsters schoot de bal vernietigend hard in het doel, ondanks pogingen om hem uit zijn concentratie te brengen vanaf de zijkant, en bracht zo de stand weer gelijk. Zo kabbelde de wedstrijd wat voort en met de 1-1 stand leek er ook gerust te worden, maar vlakt voor het rustsignaal werd er bij SJVV niet goed opgelet bij een snel genomen vrije trap. Uiteindelijk knalde  recchtsbuiten Burhenne van Brandevoort de bal onhoudbaar in de rechterkruising. Een enorme domper voor het flink gehavende team van trainer Nooijen.

Na rust werd het spelbeeld niet anders. Brandevoort was hongerig en probeerde druk te blijven zetten. Dat lukte ook aardig, want SJVV was niet bij machte om zich er voetballend uit te slaan. Zo snel als de bal naar voren ging, kwam 'ie ook weer terug. Brandevoort zou er nog 3 maken in de tweede helft: een voorzet van links werd heel subtiel verlengd naar de verre hoek met het hoofd door van Bragt, bij de 4-1 werd door SJVV vergeten door te dekken bij een voorzet van rechts, waardoor Cox de bal gemakkelijk in het doel kon lopen en een afstandsschot van linksback Regragoui verdween via de binnenkant van de paal tegen het net, hetgeen de eindstand van 5-1 op bord zette.

Het is misschien wel heel erg vroeg in het seizoen, maar er mag volgende week toch echt al worden gesproken van een degradatiekraker: het is dan namelijk SJVV - SSE. De nummer 13 tegen de nummer 14 van de competitie. Daarbij begint vanaf deze week ook de ziekenboeg langzaam leeg te stromen, dus hopelijk geeft dat een positieve boost naar deze belangrijke wedstrijd. 

SJVV - Lierop    2-2

Na een weinig sprankelende wedstrijd behaalde SJVV het eerste punt van het seizoen. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de jongens uit de Sint Jozef op voorsprong. Daan Hilbrands wist de keeper van Lierop te verschalken met een geplaatst schot in de linkerhoek. Hoewel Lierop het spelbeeld wat meer bepaalde dan SJVV, was het de thuisploeg die een stuk efficiënter met zijn kansen omsprong. Na zo'n halfuur spelen wist Bart Kuunders zijn kunstje van vorige week te herhalen. Dit maal scoorde hij een afvallende bal uit de corner. De voor zijn voeten gevallen bal werd keurig in de korte hoek geschoven. Zo ging SJVV naar de thee met een 2-0 voorsprong. 
Na rust was het zaak de voorsprong vast te houden. Als snel liep SJVV echter tegen een domper aan. Lierop wist met een volley net buiten de 16 de aansluitingstreffer te scoren, vrijwel meteen na rust. Slechts 10 minuten later lag ook de gelijkmaker tegen de touwen, en was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. SJVV leek hierna rijp voor een nederlaag en werd teruggedrongen. Op wilskracht werd de storm echter overleefd, en zo hield SJVV een punt over aan een matige wedstrijd. 

Uiteindelijk mag SJVV blij zijn dat het nog een punt overhoudt aan de wedstrijd, maar het weggeven van een 2-0 voorsprong laat toch ook een nare smaak achter. Volgende zondag een kans om deze nare smaak weg te spoelen in de uitwedstrijd tegen SV Brandevoort. 

SJVV - Rood-Wit'62    1-5

Hard werken levert geen punten op

SJVV bleef na de eerste thuiswedstrijd tegen Rood-Wit'62 achter met 0 punten. Na 10 minuten wist de thuisploeg nog knap op voorsprong te komen door een rake kopbal van Jo-19-speler Bart Kuunders uit een corner. Bij de 2e paal ramde hij de bal in de bovenhoek. SJVV wist het Rood-Wit'62 daarna nog een tijd moeilijk te maken, maar na ongeveer een half uur tekenden de Helmonders echter voor de gelijkmaker door vanaf rand 16 droog binnen te schuiven in de korte hoek. Nog voor de thee wisten de gasten een voorsprong op het bord te zetten. 2 hoekschoppen zorgden ervoor dat de ruststand werd bepaald op 1-3.
Na rust leek SJVV rijp voor de slachtbank, maar door het harde werken werd de schade beperkt tot 2 goals. De eerste goal werd vakkundig afgewerkt na een aanval door het midden en de tweede goal na rust viel uit een strafschop. Dit bracht de einduitslag op 1-5.

Weer geen punten voor het jonge team van Nooijen, maar het moet worden gezegd, het zit ook niet bepaald mee. Voor en tijdens de wedstrijd konden er wederom 2 spelers aan de blessurelijst worden toegevoegd en van 2 anderen is het maar de vraag of ze er volgende week tegen Lierop bij zijn. Een belangrijke wedstrijd in de strijd onderin, zeker omdat Lierop afgelopen zondag stuntte door met 2-0 van Bruheze te winnen. Het wordt zaak zo snel mogelijk zelf punten te pakken om niet achter de feiten aan te lopen, te beginnen tegen Lierop in wederom een thuiswedstrijd. We zien dan iedereen graag weer terug op sportpark Den Dreef.

SPV - SJVV    3-1

SJVV komt met lege handen terug uit Vlierden. 

SJVV leek bij aanvang van de wedstrijd wat onder de indruk van het aanwezige vuurwerk, want de bal lag binnen de minuut al achter doelman Stan Claassen. SPV wist vakkundig te profiteren van de gegeven ruimte rond de 16 van SJVV. Na de slechte start wist SJVV de rug te rechten in de eerste helft. Waar Vlierden het meeste balbezit had, was het SJVV dat het meeste gevaar stichtte. Waar kansen via onder andere Wout Munsters (schot korte hoek) en Lars van Kuijlenburg (net te scherpe voorzet) het doel nog misten, maakte Wout Munsters even later wel de gelijkmaker. Hij kreeg de tijd om lang na te denken wat te doen, maar dit deerde hem niet in de 1 op 1 tegen de Vlierdense doelman, en zo was de score bij rust terecht in evenwicht. 

Na een snelle kans na rust voor wederom Wout Munsters, kreeg SPV steeds meer de overhand in de wedstrijd. Waar SJVV in de eerste helft nog gevaarlijk kon counteren, kwamen die kansen in de 2e helft een stuk minder. SJVV werd teruggedrongen, wat halverwege de 2e helft leidde tot een Vlierdens doelpunt. Hoewel vlagger Rick Pluijm resoluut zijn vlag omhoog stak, wilde de scheidsrechter van geen wijken weten. Nier veel later werkte SPV ook de 3-1 tegen de touwen. Hoewel SJVV bleef knokken voor een resultaat, bleef een echt slotoffensief uit. 

Al met al een wedstrijd waarin geen punt meegenomen werd naar de Hei, maar waarin toch zeker ook positieve punten te zien waren, zoals de vechtlust en gecreëerde kansen in vooral de 1e helft. Hopelijk kan dit snel omgezet worden in punten. We zien jullie komend weekend graag weer in grote getalen, wanneer de eerste thuiswedstrijd (tegen Rood-Wit'62) op de planning staat, en daarmee de traditionele seizoensopening losbarst op Sportpark D'n Dreef. 

Nieuws

Nu we langzaam maar zeker we bezig zijn met het opstarten van wat we het liefste doen, namelijk voetballen zijn we op de achtergrond als Technische Commissie volop bezig met het komende seizoen. Ten...
Vanaf donderdag 27 januari zal Rob van de Weerden van de Fysioclub weer wekelijks op de club zijn voor het inloopspreekuur voor alle klachten. Meer weten, lees dan hieronder de brief die we van Rob...
Wat een kick-off voor ons jubileum in 2023! De vele complimenten bewijzen, dat de talrijke uren van de organisatie meer dan de moeite waard waren. Er stond een spetterende show, vol met leuke spel...
Helaas moeten we jullie mededelen dat de goederen en dienstenveiling op 8 januari niet door kan gaan vanwege de beperkingen omtrent het Covid 19 virus. We gaan de veiling verplaatsen in overleg met...
In jubileum seizoen 2022-2023 zal Johnny Nooijen aan het roer staan van SJVV 1. Hij gaat dan zijn 3e jaar in bij de club in de Sint Jozefparochie. Ondanks de plek op de huidige ranglijst wellicht...
Meer nieuws