Indeling jeugd nieuwe seizoen bekend

30-06-2018
In de afgelopen maanden/ weken zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2018-2019. Gedurende het seizoen 2017-2018 hebben we de spelers gevolgd via trainers en leiders. Dit onder leiding van Jeugd coördinator Wim v Dongen, meisjes coördinator Lindsay Pluijm, JO19/17/(15) coördinator Richard Aarts, JO(13)/11/9 coördinator Mark vd Akker en Jeugdvoorzitter Erwin Matheij (de technische commissie). Samen hebben we bekeken waar spelers/speelsters het best tot hun recht komen. Voetbaltechnisch/ plezier. Waar clubbelang voorop staat, gevolgd door teambelang en uiteindelijk persoonlijk belang.
Voor de teamindeling van het seizoen 2018-2019 klik HIER.

In de afgelopen weken hebben wij als SJVV vele nieuwe aanmeldingen gekregen, en helaas natuurlijk ook een aantal afmeldingen. Waar we vorig jaar weer een JO19-1 team konden inschrijven, hebben we dit jaar gelukkig weer de beschikking over een JO19 team, wat de doorgroei naar onze seniorenafdeling zal bevorderen.
Nieuw dit jaar is de vernieuwde opzet van de KNVB bij onze JO12/11 teams. Zij gaan 8 tegen 8 spelen, waar de samenstelling nog kan wijzigen.

Dit jaar hebben we er voor moeten kiezen om een JO12 team in te delen, waar zij nog 8 tegen 8 spelen. (teveel spelers voor 2x JO13 en te weinig voor 3x JO13) Voordeel hier spelen kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar, waardoor het fysieke voordeel minder tot zijn recht komt, wanneer ze tegen kinderen van een hogere leeftijd moeten spelen.

De teamindeling komt in stand door:
- Overleg trainers/ leiders welke hun advies hebben gegeven aan Technische Jeugdzaken inzake teamindeling
- Observaties leden technische zaken gedurende het seizoen - Selectiewedstrijden/ selectie training
- Informatie opvragen nieuwe aanmeldingen/ dispensatiespelers
- Regelmatig overleg Technische Commissie en Jeugdcommissie omtrent nieuwe ontwikkelingen; nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.
 
Dat dit niet altijd even gemakkelijk is mag duidelijk zijn. Als amateurclub heb je te maken met niveauverschillen (op gebied van techniek, tactiek, fysiek en mentaal) en aantallen. Een speler kan bijvoorbeeld technisch een eerste team aan, maar zal fysiek/ tactisch enkel negatieve ervaringen op doen. Op deze wijze wordt gekeken, waar het kind de meeste potentie uit zichzelf kan halen om door te groeien op zijn of haar niveau in zijn of haar ontwikkeling. 

Hiernaast vertrouwen wij erop met alle kennis en informatie die wij hebben opgedaan; door te overleggen met alle betrokkenen binnen ons jeugdvoetbal, een juiste indeling te hebben gemaakt. Ook al moeten wij soms hierbij rekening houden met het club belang en kunnen we niet altijd naar het individuele belang kijken, al proberen we dit natuurlijk zoveel mogelijk te doen. Wij willen namelijk elke speler in het juiste team plaatsen waar de kinderen het meest tot hun recht komen. We hebben echter te maken met bepaalde aantallen, waar we alle teams goed in balans dienen te houden. Geloof ons, dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. 

Hieronder presenteren wij de teamindeling van de jeugd .
Onze JO9/08 teams gaan 6 tegen 6 voetballen en de JO7 uiteindelijk 4 tegen 4. Deze opzet was vorig jaar nieuw vanuit de KNVB, waarbij tijdens de wedstrijden weer gewerkt gaat worden met een spelleider (scheidsrechter). Verder zijn er nog kleine aanpassingen, zoals de grote van het speelveld en goals. Dit alles om het spelplezier van de kinderen te bevorderen. (meer balbezit en meer scoringskansen) Waarbij zowel trainers/ leiders als ouders enkel positief hun jongste spelers gaan aanmoedigen en waarbij de jeugdspelers zelf de wedstrijd spelen
Ouders van nieuwe leden worden aan het begin van het seizoen uitgenodigd, om alle informatie over onze club met jullie te delen en natuurlijk om jullie vragen te beantwoorden.

Mocht u interesse hebben om als trainer/ leider binnen onze Jeugdteams aan de slag te willen, dan horen wij dit ontzettend graag. Wij blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen onze jeugd de beste ervaringen aan te bieden. Ook op andere gebieden kunt u de mooie club SJVV ondersteunen.
 
Voor de indeling klik HIER
 
Wij wensen u alvast een heerlijke zomer en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen
Ps. Na de schoolvakantie beginnen we weer met de eerste trainingen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wim van Dongen, Lindsay Pluijm, Richard Aarts, Mark vd Akker en Erwin Matheij
 
 

Nieuws

SJVV speelde een prima wedstrijd en had geen kind aan ELI. Maikel van der Steen en Remco van den Akker scoorden beide 2 keer.
Op donderdag 30 november had de Goedheiligman gelukkig nog een gaatje kunnen vinden in zijn overvolle agenda om een bezoek te brengen aan onze senioren in een sfeervolle kantine. Deze avond werd door...
Voor onze jeugd wordt er dit jaar een Oliebollenactie georganiseerd in samenwerking met Bakkershuys Bakel. Overheerlijke oliebollen (en krenten/rozijnenbollen) kun je bestellen via het...
In de periode van 17 december tot en met 6 januari is het winterstop. Er wordt in deze periode niet getraind of gevoetbald (buiten), ook niet op het LaOla veld. De laatste wedstrijden dit jaar zijn...
In verband met Sinterklaasavond worden er op woensdag 5 december geen trainingen gehouden.
Meer nieuws