Zestig jaar veteranen SJVV

29-05-2018
De veteranen afdeling van voetbalvereniging SJVV bestaat 60 jaar. Op 2 juni wordt dit uitgebreid gevierd met een veteranentoernooi, een receptie en een feestavond. Een mooi stukje geschiedenis van onze vereniging en een afdeling die de laatste jaren misschien wel meer bloeit dan ooit tevoren. Sjapoo veteranen!
Wie er een woordenboek op naslaat vindt bij het woord veteraan de betekenis ‘oudgediende’. Oudgedienden richtten in 1958 een veteranenafdeling op bij SJVV. Voetballers die niet meer geselecteerd werden voor het vaandelteam gingen in het verleden automatisch naar de veteranenafdeling. In die tijd waren er nog maar weinig veteranenafdelingen, zodat het vrij moeilijk was om aan tegenstanders te komen. De eerste wedstrijden vonden dan ook plaats tegen de elftallen van de vereniging. Later werden wedstrijden tegen andere clubs met veteranenafdelingen georganiseerd en in het seizoen 1960-1961 werd voor het eerst deelgenomen aan een veteranencompetitie georganiseerd door de KNVB.
 
Maar al snel werd duidelijk dat competitiewedstrijden niet de ideale vorm waren voor de oudgedienden. Daarvoor zijn ze te fanatiek, waardoor de sportiviteit regelmatig te wensen over liet. Sindsdien spelen alle veteranenafdelingen wedstrijden op vriendschappelijke basis. Gespeeld wordt tegen veteranenelftallen uit de regio. Tegenwoordig kan ook iedereen die graag een balletje trapt en minimaal 30 jaar oud is, lid van worden van de veteranenafdeling. Plezier staat voorop. Wedstrijden worden altijd gespeeld op zaterdagmiddag zodat er op zondagen tijd is voor de familie.
 
Het huidige veteranen team van SJVV is een hechte ploeg, met een mix van jong en oud, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Zo staan ze bekend om hun “derde helft” en worden er buiten het voetbal om jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd, waar ook vaak de vrouwen en kinderen bij aanwezig zijn.
 
De veteranen van SJVV vieren hun 60 jarig jubileum op zaterdag 2 juni. In de middag wordt er een jubileum toernooi gespeeld, waarbij 10 veteranen teams uit Deurne en omstreken gaan strijden om een podium plaats. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is er een receptie. Gehoopt wordt op een grote opkomst van oud-veteranen zodat mooie herinneringen gedeeld kunnen worden. Iedereen die SJVV een warm hart toedraagt is welkom om er samen met de veteranen een mooi feest van te maken. Na de receptie volgt dan ook een spetterende feestavond met topband Say Keys. Iedereen is welkom!

Op bovenstaande foto de veteranen anno 1973

Nieuws

Dave Dat (leider 4e) is samen met zijn vrouw boerenbruidspaar van de Sint Jozefparochie. Harm Koelewijn, keeper van het 1e is de bruidegom van het boerenbruidspaar in Liessel. Allemaal...
De jeugd van SJVV heeft dit jaar een prominente rol in het carnavalsgebeuren. We feliciteren Jeugdprins Sven (keeper JO13-1) en Jeugd adjudant Jorn (speler JO15-2).
SJVV speelde tactisch sterk en won daardoor met 1-2
Op vrijdag 8 februari is wederom de jaarlijkse vossenjacht gehouden. De jongens en meisjes genoten volop van de leuke spellen, het zoeken van de vossen, attributen, letters en vragen. Daarna lekker...
Het jeugdkamp 2019 is gepland van zondag 14 t/m zaterdag 20 juli. Dit jaar gaan we wederom naar Gemert. Zet deze data al vast in je agenda!
Meer nieuws