Zestig jaar veteranen SJVV

29-05-2018
De veteranen afdeling van voetbalvereniging SJVV bestaat 60 jaar. Op 2 juni wordt dit uitgebreid gevierd met een veteranentoernooi, een receptie en een feestavond. Een mooi stukje geschiedenis van onze vereniging en een afdeling die de laatste jaren misschien wel meer bloeit dan ooit tevoren. Sjapoo veteranen!
Wie er een woordenboek op naslaat vindt bij het woord veteraan de betekenis ‘oudgediende’. Oudgedienden richtten in 1958 een veteranenafdeling op bij SJVV. Voetballers die niet meer geselecteerd werden voor het vaandelteam gingen in het verleden automatisch naar de veteranenafdeling. In die tijd waren er nog maar weinig veteranenafdelingen, zodat het vrij moeilijk was om aan tegenstanders te komen. De eerste wedstrijden vonden dan ook plaats tegen de elftallen van de vereniging. Later werden wedstrijden tegen andere clubs met veteranenafdelingen georganiseerd en in het seizoen 1960-1961 werd voor het eerst deelgenomen aan een veteranencompetitie georganiseerd door de KNVB.
 
Maar al snel werd duidelijk dat competitiewedstrijden niet de ideale vorm waren voor de oudgedienden. Daarvoor zijn ze te fanatiek, waardoor de sportiviteit regelmatig te wensen over liet. Sindsdien spelen alle veteranenafdelingen wedstrijden op vriendschappelijke basis. Gespeeld wordt tegen veteranenelftallen uit de regio. Tegenwoordig kan ook iedereen die graag een balletje trapt en minimaal 30 jaar oud is, lid van worden van de veteranenafdeling. Plezier staat voorop. Wedstrijden worden altijd gespeeld op zaterdagmiddag zodat er op zondagen tijd is voor de familie.
 
Het huidige veteranen team van SJVV is een hechte ploeg, met een mix van jong en oud, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Zo staan ze bekend om hun “derde helft” en worden er buiten het voetbal om jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd, waar ook vaak de vrouwen en kinderen bij aanwezig zijn.
 
De veteranen van SJVV vieren hun 60 jarig jubileum op zaterdag 2 juni. In de middag wordt er een jubileum toernooi gespeeld, waarbij 10 veteranen teams uit Deurne en omstreken gaan strijden om een podium plaats. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is er een receptie. Gehoopt wordt op een grote opkomst van oud-veteranen zodat mooie herinneringen gedeeld kunnen worden. Iedereen die SJVV een warm hart toedraagt is welkom om er samen met de veteranen een mooi feest van te maken. Na de receptie volgt dan ook een spetterende feestavond met topband Say Keys. Iedereen is welkom!

Op bovenstaande foto de veteranen anno 1973

Nieuws

SJVV speelde een prima wedstrijd en had geen kind aan ELI. Maikel van der Steen en Remco van den Akker scoorden beide 2 keer.
Op donderdag 30 november had de Goedheiligman gelukkig nog een gaatje kunnen vinden in zijn overvolle agenda om een bezoek te brengen aan onze senioren in een sfeervolle kantine. Deze avond werd door...
Voor onze jeugd wordt er dit jaar een Oliebollenactie georganiseerd in samenwerking met Bakkershuys Bakel. Overheerlijke oliebollen (en krenten/rozijnenbollen) kun je bestellen via het...
In de periode van 17 december tot en met 6 januari is het winterstop. Er wordt in deze periode niet getraind of gevoetbald (buiten), ook niet op het LaOla veld. De laatste wedstrijden dit jaar zijn...
In verband met Sinterklaasavond worden er op woensdag 5 december geen trainingen gehouden.
Meer nieuws