SJVV 3 dendert door naar de 1/8 finale in de beker!

02-03-2018
Nadat in de maand september van vorig jaar 3 achtereenvolgende overwinningen werden behaald in de poulefase van het bekertoernooi tegen respectievelijk Deurne, Helmondia en SPV, plaatste SJVV 3 zich voor de knockout-fase van de beker. In de ronde die daarop volgde werd NWC met een 3-1 overwinning naar huis gestuurd en was de bekerfinale weer een stapje dichterbij.
Vervolgens kwam VOS 3 uit de koker en deze kraker werd ingepland op dinsdagavond 20 februari op het eigen sportpark Den Dreef. Op deze koude, winderige avond trad Heren 3 aan met de welbekende namen en stand-in keeper Stan Claassen. Keeper Crooijmans schitterde namelijk door afwezigheid. Of dit een groot gemis was, zal later in dit verslag blijken.

Dat er deze avond veel op het spel stond bleek al direct toen tegenstander VOS 3 met een heuse spelersbus het parkeerterrein van Sportpark Den Dreef kwam opgereden. De mannen van SJVV 3 waren ook allemaal keurig netjes op tijd aanwezig. Nadat trainer Lau de basisopstelling bekend had gemaakt en de warming-up erop zat, kon deze bekerkraker gaan beginnen.

Boeiende bekerpot
De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Hans van Oosterhout. Hij had het veld goed gekeurd en na zijn eerste fluitsignaal ging de bal rollen op het door het fraaie kunstlicht verlichte veld in de Sint-Jozefparochie. Direct was duidelijk dat dit een interessante en spannende bekerpot zou worden. De fysieke duels werden niet geschuwd, maar de uitstekend leidende v. Oosterhout hield de wedstrijd keurig in de hand. In de eerste helft was er nog niet echt sprake van mooie, vlotlopende aanvallen of uitgelezen mogelijkheden. Beide teams werden sporadisch gevaarlijk maar beide doelmannen wisten in de eerste 45 minuten hun doel schoon te houden. 0-0 was de ruststand en op naar het welverdiende warme kopje thee, of zoals de supporters van VOS prefereerden een lekker koud pilsje in de altijd gezellige kantine.

Goed uit de kleedkamer
Nadat de boel in de kleedkamer weer op scherp was gezet, was het tijd voor de tweede helft. Dat SJVV 3 goed uit de kleedkamer was gekomen werd direct duidelijk. De druk op de defensie van VOS werd opgevoerd en uiteindelijk resulteerde dit in een terechte 1-0 voorsprong. Doelpuntenmakker was de immer hardwerkende Kiessy Matheij. SJVV 3 bleef het betere van het spel hebben en ook de supporters werden vermaakt met mooie combinaties op het middenveld. Na wederom een goed opgezette aanval werd Johan Aarts diep gestuurd en hij omspeelde de uitgekomen keeper van VOS vakkundig en rondde keurig af: 2-0! 

Zaak was nu om niet te ver in te zakken, maar dit bleek niet al te makkelijk uitvoerbaar te zijn. VOS werd dreigender, maar telkens bleek keeper Claassen een sta in de weg. Hij ontpopte zich tot een echte bekerkeeper deze avond. Na talloze reflexen en reddingen lukte het VOS uiteindelijk toch om de 2-1 te maken. Een spannend slot begon, maar dit zou uiteindelijk niet al te lang duren. Ruud Munsters kreeg de bal aan zijn voet, hij keek eenmaal over de bal, twijfelde niet en knalde het leer met zijn ijzeren linkerbeen in de winkelhaak! 3-1, wedstrijd gespeeld. En zo dacht ook VOS erover. De wedstrijd liep rustig naar zijn einde en de scheidsrechter v. Oosterhout voelde goed aan dat veel blessuretijd erbij tellen weinig zin had en floot af. SJVV 3 plaatst zich voor de volgende ronde! Hieruit blijkt dat het verschuiven van de focus van de competitie naar de beker een goede keus is gebleken.

Loting 1/8 finale
Inmiddels is uit de loting gebleken dat onze mannen van het 3e in de 1/8e finale gekoppeld zijn aan Lierop 3. Deze kraker wordt gespeeld op 20 maart aanstaande om 19:30 uur op het terrein van Sv Lierop. Komt allen naar sportpark De Renkant en steun de heren van SJVV 3 in hun “the road tot he final.”

Namens de razende reporter van de heren senioren

Nieuws

De veteranen vieren dit jaar hun 60 jarig jubileum. Onderdeel van de jubileumfestiviteiten was het jubileum weekend, waarvoor de veteranen zijn afgereisd naar het pittoreske Tungelroy (Weert). Lees...
Scheidsrechter zijn is veel leuker dan veel mensen denken. Je maakt samen met alle spelers onderdeel uit van het spel, je bent de baas tijdens een wedstrijd en je doet ook nog eens wat conditie op....
Op 9 juni werd er een grandioos galafeest gehouden ter gelegenheid van het 70 jarig jubileum van onze vereniging. Foto's van deze avond kun je inzien als je verder leest...
In de afgelopen maanden/ weken zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2018-2019. Gedurende het seizoen 2017-2018 hebben we de spelers gevolgd via...
Afgelopen weekend zijn de winnende lotnummers bekend geworden van de lotenactie scoren voor de club. De winnende loten zijn:
Meer nieuws